KETAM MASAK LEMAK CILI API
Bahan
250g ketam (dibersihkn)
7 biji cili hijau
1½ cawan santan kelapa yg di parut
1 keping asam gelugur
½ sudu kecil serbuk kunyit
½ sudu besar garam secukup rasa
½ sudu kecil perasa
Cara-cara membuatnya
1- Masukkan ketam ke dalam periuk, masukkan serai, cili hijau, santan, asam keping, garam secukup rasa, perasa dan kunyit .
2- Masak selama 5-7 minit.
Siap, angkat dan hidangkan.
Bahan
250g ketam (dibersihkn)
7 biji cili hijau
1½ cawan santan kelapa yg di parut
1 keping asam gelugur
½ sudu kecil serbuk kunyit
½ sudu besar garam secukup rasa
½ sudu kecil perasa
Cara-cara membuatnya
1- Masukkan ketam ke dalam periuk, masukkan serai, cili hijau, santan, asam keping, garam secukup rasa, perasa dan kunyit .
2- Masak selama 5-7 minit.
Siap, angkat dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment